Husnisser i kåken.

Husnissen

Av og til har jeg en husnisse som dukker opp, og da snakker jeg ikke om sønnen min men om en ekte husnisse som krever litt oppmerksomhet. Sånn som i dag, hvor nøklene mine plutselig var forsvunnet fra jordens overflate. Man lette høyt og lavt, over og under, inni og bak. Men nøklene var ingen steder å finne. Sekker ble saumfart, lass med klær som lå slengt ble kastet utpå gulvet i visshet om at nøkler sier «klask» og ikke «fluff» når de treffer gulvet. Og ja, sko og tøfler ble behørig undersøkt for der har jeg funnet ting før… Så løper man avgårde, en kjapp melding til en trøtt kjæreste om at hun må legge igjen nøklene sine på et avtalt sted etc. Men hun titter rundt, for det meste på de samme stedene som meg. Høyt og lavt, over og under, inni og bak, blant sko og tøfler. Men ingen nøkler er å se. Ikke før man titter i tøflene for fjerde gang, da ligger de plutselig der. Makan til oppmerksomhetssugen husnisse. Jaja, i dag har han i hvert fall fått litt oppmerksomhet, så da håper jeg han holder seg i ro noen dager fremover. Og ja, han har fått seg en liten skål godt drikke i bytte for nøklene mine.

mars 14, 2006 • Posted in: eBlog

2 Responses to “Husnisser i kåken.”

  1. siv c. - mars 15th, 2006

    Her er min versjon: http://suser.blogspot.com/2006/03/husnisse.html

  2. Silje - mars 15th, 2006

    Det er ikke en dårlig idé å gi han belønning for nøklene?
    Du tror ikke det øker frekvensen av at ting forsvinner?
    Kan lite om nisseoppdragelse, men etter det jeg vet om hundeoppdragelse…. hmm…

Leave a Reply