Båtmessa

Så står solen atter så høyt på himmelen at det er på tide med en ny båtmesse, med det tiltalende navnet «Sjøen for alle». Hvem disse «alle» er vet jeg ikke, men jeg tok med meg Siven og satte kursen for den enorme messehallen som jeg heller ikke hadde vært i før. Og for en hall, den var.. diger? Hjelpes meg, når båtmessa var på Sjølyst var den trang og kaotisk, men hadde sin sjarm og sitt kaos. Dette var bare overveldende; man rekker knapt å se på halvparten av det som er der før man er så sliten at det ikke er moro lenger. Syntes egentlig Sjølyst var fint jeg, litt mer passe i størrelsen liksom.

Men så var det båtene da, og skal sant sies var det ikke spesielt spennende. Mye fancy plastgreier som var så nymotens og flott at det kommer til å være like pasé som skulderputer om noen år. Takke seg til klassiske linjer og former. Prisene så vi ikke så mye på, siden vi strengt tatt ikke har råd til en kano en gang. Men en artig liten sak – fortell at «pappa skal kjøpe ny båt», jeg kan love at du får bedre service..

Siden det er så populær med lister på blogger for tiden, så er dette min «liste» fra Båtmessa:

Klasse 1 – «om eg var en rik mann..»
Swift Trawler 42 Dette er ikke en båt, dette er et skip. Her er det ikke snakk om å sitte oppå hverandre eller ha dårlig plass til bagasjen. Her har man plass til å bo hele sommerhalvåret, og man kan ta med seg hele lilleputtlaget i fotball på badetur. Lekkert. Men neppe for en sykepleiestudent.

Klasse 2 – «om far blir lei hytta»
Saga 29HT En moderne klassiker, tidløs, og gjennomført koselig. Meget barnevennlig badeplatform, og alle bekvemligheter en kjærste kan kreve. Dette er en båt det formlig lukter «gode turer» av.

Klasse 3 – «om far ikke blir lei hytta»
Rana 530 DC Strengt tatt en jolle med vindskjerm, akkurat nok båt til at man kommer til Singløya, akkurat lite nok til at det ikke er voldsomme bekymringer man kan ha. En vindskjerm som beskytter mot vær og vind, åpen nok til å få litt vind i håret.

Klasse 4 – «realismen»
Dette er det nærmeste jeg kommer båt med dagens økonomi. Sukk..

mars 20, 2006 • Posted in: eBlog

Leave a Reply