En begivenhetsrik helg

Jøjje meg, det må man si var en begivenhetsrik helg. Utrolig moro, og litt slitsomt. For å ta det dag for dag:

Torsdag
Startet ganske tidlig for å dra til Sivs hytte i Kilsund (rett utenfor Arendal). Det er langt å kjøre, i hvert fall for meg som er vandt med bare litt over en time for å komme seg til hytta. Ikke det at jeg kjørte så veldig mye da, det meste av veien ble tilbakelagt med en stor rød «L» bak bilen og en Siv bak rattet. Greit for meg, jeg kan nyte utsikten og en kaffe jeg.

Etter å ha ankommet sånn passe ut på dagen, puttet vesker og bagger på plass var det på tide med en liten skattejakt i nærheten. Skatten var grei nok den, og Hedin syntes det var kjempespennende å klatre rundt på de gamle bunkersene.

Vel tilbake på hytta ble vi stående å leke med en fiskestang tilhørende en av Sivs nevøer, og jammen beit det! Men snøret var gammelt, så det sa snapp og en torsk svømmer nå rundt i farevannet med en ganske tøff piercing. Men dette tente noen jaktgener i meg som jeg ikke visste at jeg hadde, så før Siv var ferdig med en telefonsamtale hun var i hadde jeg løpt over til en bensinstasjon i nærheten og kjøpt meg en ny fiskestang. Og det gjorde susen, og noen kast senere satt det en annen rakkar på kroken.

Meg og fisken

(Det skal sies at vi var ganske uforberedte på at vi kunne få fisk, så det ble litt kaos på brygga for å få tatt knekken på den. Hedin sto å hoppet, Siv løp etter en kniv og en hammer(!), og jeg forsøkte å holde den på land. Etter en telefonsamtale med min mor var den så omsider klar for en stekepanne. Og den smakte godt, det skal jeg si dere!)

Fredag
Litt av grunnen til at vi dro ned denne helgen var at det var båtmesse i Arendal. Ikke like stor som Sjøen for alle, men mer en stor nok. Trist nok så var det stort sett bare plastbåter å se. Men vi fikk da sett på noen, og som vanlig sørger en kjapp kommentar om at «mor og far skal ha ny båt» for at man får ganske grei service. Med unntak av noen få, som rett og slett ikke virket spesielt interesserte i å selge. (Men de solgte båter for over 60 millioner kroner på denne messa, så noen må de jo ha klart og overbevise). Hedin elsker båter med aktercabiner, og når vi kunne fortelle ham at bestemor og bestefar snakker om å kjøpe en slik, så la han seg rett og slett ned for å sove i aktercabinen – og messen var over i hans øyne. Det spørs om det ikke må godsnakkes litt med opphavet snart..

Etter messen var det tid for dagens høydepunkt, et tokt med KNM Hitra. En tur som av litt uklare grunner ble omtrent dobbel så lang som lovet (ikke at vi hadde noe imot det), så 1 1/2 time ble det, rundt omkring innseilingen til Arenda. Hedin storkoste seg, og det samme gjorde Siv og jeg. Fantastisk moro å få være med denne båten en liten tur, man har jo lest så mangt om dem.

Hedin med utsikt mot Danmark

Lørdag
Lørdag møtte vi først Cecilie og Oda inne i Arendal, og det ble veldig hyggelig. Hedin og Oda fant hverandre med en gang, og det gjorde vel egentlig vi også. Et lite fantastisk øyeblikk: Hedin leker at han tar bilde av Oda, som åpenbart har posert før:

Hedin og Oda

På kvelden var det grillfest med Sivs slekt der nede. Vi hadde regnet med at det kanskje kom en rundt 10 stykker med stort og smått, men så feil kan en ta. Vi ble vel rundt regner 25 eller så, og jammen kan disse folka feste. Moro. Og i tillegg hadde vi invitert Cecilie, Emil og Oda. Så det ble nok folk, og det endte opp med 2 vanlige griller + 3 engangsgriller for å fø folket. I regnvær, men det var det vist ingen som brydde seg nevneverdig om. Kjempekveld.

Søndag
Kjedelig, hjemtur, alt for lang vei – alt for mye kø. Nesten 5 timer i bilen! Neste gang drar jeg ikke før langt på kvelden, så kan heller minstemann sove i bilen. For å kjøre så langt i kø på dagen var bare slitsomt. Ikke det at jeg fikk kjøre så mye da men..

mai 29, 2006 • Posted in: eBlog

5 Responses to “En begivenhetsrik helg”

 1. siv c. - mai 29th, 2006

  Heh, når Eirik skriver at han ikke fikk kjørt mye, så betyr det at han kjørte én tur til Arendal (på omlag 20 minutter). Resten kjørte jeg. Etterhvert sluttet Hedin å oppgitt spørre om hvorfor Siv skulle kjøre igjen..og når pappa skulle få lov til å kjøre.

 2. Cecilie - mai 29th, 2006

  Yay :) Takk for glimrende sosialt samvär, det kommer til å skje igjen ;)
  Hilser masse fra folket (Oda sover nå, men hun hilser garantert hun også… hihi) *klemme* C

 3. Eirik - mai 29th, 2006

  Jepp, gleder meg veldig til å komme nedover igjen. Selv om det var langt å kjøre (sitte på).

 4. Cecilie - juni 3rd, 2006

  Dere får lage en sånnen kjöreavtale, hvor dere feks kjörer en time hver, og så kan dere gå på do eller kjöpe frukt på stoppene. ;)

 5. siv c. - juni 3rd, 2006

  Mener du å si at jeg skal la Eirik få lov til å kjøre sin egen bil? Det får da være grenser! ;)

Leave a Reply