Prozac Nation

Prozac Nation

Så, endelig fikk jeg også lest boken som alle snakket om for en god del år siden. Boken om depresjoner som var så meget omtalt og kritikerrost, og som senere ble filmatisert. Her skriver Elizabeth Wurtzel åpent og ærlig om sin depresjon, vel i mine øyne skriver hun kanskje mer åpent og ærlig om som skjer rundt henne i en tid der hun har en alvorlig depresjon, enn selve lidelsen. Her får vi vite om seksualliv, gamle kjærester, og mye om familielivet hennes. Dette er bokens svake punkt i mine øyne, den er kanskje informativ om man ikke har vært borti lidelsen før i det hele tatt, men jeg tror kanskje ikke man lærer mer om depresjoner av denne boken enn man gjør om narkotika av å se «Fear and Loathing in Las Vegas». Dog skal sies at boken tar seg litt opp i den siste delen, og vi får høre mer om smertens karakter og kvaliteter.

Vel, vel, ikke den store leseopplevelsen på noen måter, men greit å ha fått med seg. For et innblikk i hva depresjoner er, og hvordan det oppleves å leve med det, anbefaler jeg heller Andrew Solomons «Mørke midt på dagen».

desember 18, 2007 • Posted in: Bøker

Leave a Reply