Whizhyh…

Ting tar tid, og noen ganger tar det veldig mye tid. Så bloggen har dessverre ikke vært oppdatert på en stund. Men jeg skal forsøke å ta igjen noe av det forsømte nå, og det skal i all hovedsak handle om whisky. Denne julen bragte ikke mindre en 4 svært gode flasker inn i det lune hjem. Og det kan jo som alle vet, ta litt tid.

Smokehead Knallwhisky, sterk smak og kraftig med røk. Jeg trodde nok allikevel at den skulle være ennå mer hardtslående enn den var. Men du kjenner at det smaker, det er sikkert å visst. Kul design, kul image, god smak, og hyggelig pris. Vært å prøve.

Talisker 18 år – aaahh – taaliskeeer! Onlymalts beskriver denne som «en rik, dyp whisky som man gjerne vil drukne i», og det er vel strengt tatt en beskrivelse man må se seg enig med. Det ville ha vært en vakker og velsmakende død. Spiss og hissig i smaken, men egner seg mer for fjellturer en svalberg.

Laphroaig 10 år – dette er jo en god gammel klassiker som fortjener sin plass i et hvert dannet hjem. Røk, torv og tang i en delikat blanding. Og selvfølgelig er man medlemmer i fanklubben «Friends of Laphroaig».

Benromach Organic Noe så underlig som en organisk produsert whisky, jeg vet ikke helt hva de mener med dette (minner meg litt om den biologisk dyrkede teen jeg så får noen år siden). Det meste av whisky er da basert på organiske råmaterialer, men jeg regner med at det er snakk om en slags økologisk produksjon. Uansett, god er den. En svært kraftig eikesmak(!) ettersom alle fatene de bruker er helt nye, lang og god ettersmak. Det blir nok neppe siste gangen den er å finne i heimen.

Whiskyglass: jeg har fått meg whiskyglass. Riktig lekre glass som innbyr til de edleste dråper. Ah .. Julen har vært god den. (Bilder kommer).

januar 23, 2008 • Posted in: eBlog

Leave a Reply