Odysseen

OdysseenJeg må ærlig innrømme at denne boken har stått i bokhyllen en stund. Ikke bare fordi jeg har hatt nok annet å lese på fra før av, men 403 tettskrevne sider skrevet på verseformen heksameter ser nokså skrekkinngytende ut i sin form. Men jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle lese boken, så da var det bare å stålsette seg, bla opp på første side, og sette i gang.

Det gikk en side, det gikk to, og … så var jeg solgt! For en bok, for en dramatikk, for et fantastisk uttrykk. Dette må være den ultimate bok! Ikke bare er historien om Odyssevs mange prøvelser veldig spennende, men den er også uhyre flott og poetisk skrevet. Heksameteret kommer man raskt inn i, og når man først har fått smaken på det lurer man på hvorfor det ikke er flere bøker som blir skrevet på denne måten. Jeg skal forsøke å la den ligge en stund, og så kommer jeg til å lese den en gang til. For dette var ren fryd for både øye og hug!

Nå må jeg bare få tak i Illiaden i samme serie som jeg har denne i, og det har vist seg å ikke være helt lett. Men jeg skal fortelle mer om det senere, når jeg har fått tid til å gjøre noen flere forsøk på å erobre den.

september 16, 2008 • Posted in: Bøker

Leave a Reply