Garmin FR60

Ettersom pulsklokken jeg hadde tok kvelden, og min kjæres var det man kan kalle lettere upålitelig både som pulsmåler og klokke, så tok jeg en avgjørelse om å kjøpe meg en ny og kanskje litt bedre variant. Ikke at jeg egentlig har brukt for en pulsklokke, for det tror jeg er ganske oppskrytt, men jeg trengte en klokke å ha med ut når jeg løper. Og når man først skal kjøpe seg en klokke så er det jo nesten litt dumt å kjøpe en som ikke har pulsmåling. Det kan jo være at jeg skjønner hva denne pulsmålingen skal brukes til etter hvert også.

Men pulsklokker er jo en verden for seg, og du verden så mange meninger og muligheter det finnes der ut. Det er absolutt ikke vanskelig å bruke opp en masse penger på pulsklokker og tilbehør; det er med og uten GPS (innebygd eller ekstern), fotsensorer, tilbehør og stasj i lange baner. Så etter mye lesing av tester og brukermanualer på nett, og etter ganske mye hjernevirksomhet valgte jeg til slutt med å bestille meg en Garmin FR60 pulsklokke.

gfr60Valget falt på denne fordi jeg rett og slett følte at jeg fikk mest igjen for pengene, klokken med alt koster ca 1600.- Jeg valgte å ikke bestille en med GPS rett og slett fordi jeg syntes det ble unødvendig mye dyrere (en dobling av prisen) for en funksjon man strengt tatt ikke trenger. Moro – så klart, men ikke noe jeg følte at jeg kunne bruke til noe. Dessuten har jeg gjennom geocachingen for lengst sluttet å stole på GPS’er. Om man ikke befinner seg ute på åpent hav eller på store sletter har de en tendens til å vise ganske mye mer feil en det man kanskje skulle tro. I tillegg må man hele tiden passe på lading av GPS-modellene, Garmin sine har mellom 10 og 20 timer batteritid, og det går fort.

Garmin FR60 har det man trenger, koster ikke all verden, og ser grei ut (noe heller ikke GPS-variantene gjør). Som bonus fulgte det med en fotsensor som gjør at jeg kan måle hvor langt jeg har løpt med sånn nogenlunde nøyaktighet (etter å ha kalibrert den viser den +/- 10 meter på kortrunden min som er 4,4 km). Og noe jeg syntes er greit at den har akkurat passe med funksjoner for at jeg skal forstå hva det dreier seg om. Den sitter godt på armen, og ingen reagerer om man bruker den som en hverdagsklokke en dag. Og batteriet skal vare i et år før jeg trenger å tenke på det.

En av funksjonene jeg lo litt av når jeg leste om det, men som har vist seg å være litt morsom er at man kan konkurere mot en virituell motstander. Man stiller inn klokka med hastigheten man ønsker å konkurer mot, og så får man tilbakemelding om hvordan man ligger i forhold til dette. Det er en funksjon jeg har brukt en del nå for å holde meg til den treningen jeg faktisk har planlagt, og piske meg selv litt når det går litt for tregt. Ellers så viser den jo alt det en slik pulsklokke skal; tid, puls, rundetider, hastighet og hvor langt man har løpt.

Teknisk sett er klokken som forventet. Byggekvaliteten er typisk Garmin, det vil si ganske god. Skjermen er lett å lese av, og knappene passe harde å trykke på. Så alt i alt er jeg veldig fornøyd, så får man se om man klarer å lære seg å lese dataene klokken gir meg, slik at det kan brukes til noe fornuftig.

november 24, 2009 • Posted in: sko og utstyr

Leave a Reply