Born to Run

«Born to Run» er en bok skrevet av journalisten og løperen Christopher McDougall, og handler i korthet om hans møte med eksentriske ultraløpere og tarahumara-folket i Mexico. Mellom beskrivelsene av hvordan man arrangerer et ultraløp i Mexicos ørken sper han på med en del filosofi og en del med anekdoter fra løpingens historie og kultur.

Boken er kanskje noe sensasjonspreget, slik som mye amerikansk presse etter mitt inntrykk er. Hvis man klarer å bære over med dette, spesielt i bokens første halvdel, så er det både en inspirerende og facinerende bok. Jeg kommer nok ikke til å reise til Mexico med det første på bakgrunn av denne boken, men jeg ser ikke helt bort ifra at jeg skal prøve meg på et ultraløp etter hvert.

Boken anbefalles, og man kommer raskt til å spare inn hva den koster siden man kommer til å slutte å kjøpe dyre joggesko etter å ha lest denne. I hvert fall tror jeg mitt siste par med dyre sko er kjøpt.

juni 5, 2010 • Posted in: barfot, Bøker, løping

Leave a Reply