Første barfottest

Nå har jeg løpt mine første skritt barfot, noe som var både befriende og litt skummelt. Jeg hadde egentlig bare tenkt til å løpe et lite stykke ettersom jeg så at asfalten på et parti var ganske ren og fristende, men jeg endt opp med å løpe 4 km barfot.

Og det må jeg si, det var en annerledes opplevelse. For det første så blir man så konsentrert om hvor man setter føttene (og det kanskje med god grunn) at man nærmest går i en eller annen form for trance, og så var det noe med den utrolig fine opplevelsen av å ha bakkekontakt. Man føler temperaturforskjeller, fuktighet, rugler og sprekker. En trebro, et betongstrekke, og en liten grusvei oppleves helt forskjellig, og sansene var virkelig til stede. Etter dette ble følelsen av å løpe med joggesko en følelse av å være nummen i beina, at man ikke har kontakt med fotbladene.

Jeg vil definitivt ha kontakt, men jeg ser argumentene med at det kanskje er litt mye glasskår og søppel (hva er det for noe med folk?) langs veiene. Så jeg skal nok skaffe meg en eller annen form for såle å ha under foten. Men den må virkelig ikke være tykk. Jeg har en FiveFinger i bestilling, og jeg gleder meg virkelig til den kommer etter dette.

juni 6, 2010 • Posted in: barfot

Leave a Reply