Løping – en verdenshistorie

Det er ikke veldig mange bøker som er skrevet om løping, i hvert fall ikke bøker som tar for seg et eller annet treningsprogram eller test av utstyr som man ikke egentlig trenger. Men Thor Gotaas skrev en slik bok i 2008, og ettersom den stod i biblioteket og lyste mot meg så var det jo bare å sette seg ned med den. Og det er det virkelig verd, for boken er utrolig spennende og motiverende. Gotaas går gjennom løpingen sett med en historikers øyne, fra løping som gave fra gudene – gjennom et relativt kjent løp fra Marathon til Athen, raske finner, og kvinner som løper om kapp med hester. Disse historiene fengslet meg helt, og er svært underholdene skrevet. I de siste kapitlene tar han for seg mer moderne løpehistorie, med Grete Waits og Ingrid Kristiansen som høydepunkt sett med norske øyne; men disse syntes kanskje ikke jeg var like spennende lesning som de første kapitlene. Men verd å få med seg, det er den.

september 28, 2010 • Posted in: Bøker, løping

Leave a Reply