What I talk about when I talk about running

Murakami skriver stort sett ganske merkelige bøker, og det er jo det som gjør at vi (i hvert fall jeg, men jeg tror ganske mange fler også) liker ham. Denne boken er intet unntak i så måte. Den er en salig blanding av Murakamis livshistorie, treningsnotater, dagbok, filosofi, trening, skader og svette. Det er ikke godt å si hva denne boken egentlig handler om, men det er mye som tyder på at den handler rett og slett om å løpe. Og den er verd å lese, enten man løper eller ikke. Men jeg vil bli veldig forundret om man ikke tar seg en løpetur etter at man har lest denne boken, selv om Murakami sier at ikke dette er hans intensjon. Han er veldig glad i å løpe, men alle andre må jo finne sin egen vei.

Murakami kommer også med et fantastisk begrep, som han rett nok tillegger en uidentifisert person som han har snakket med, som jeg kommer til å ta med meg videre. Og jeg har egentlig veldig lyst på en tskjorte med dette trykket:

Pain is inevitable.
Suffering is optional.

september 28, 2010 • Posted in: Bøker, løping

Leave a Reply