Veien til maraton

Som mine faste lesere (om det finnes noen..) sikker har lagt merke til så er det en god stund siden denne bloggen har blitt oppdatert. Ikke det at det har vært lite å skrive om, for det har egentlig skjedd ganske mye, men det har helt til det siste vært litt usikkerhet om hvorvidt jeg kom til å være klar til å stille til start. Det siste jeg skrev var jo at jeg hadde klart å pådra meg noen avrevne muskelfibre, noe som det har tatt j*** lang tid å komme over. Det har gått tregt, men det har i hvertfall gått fremover.

Jeg hørte litt på en av legene på jobben som rådet meg til å strekke og tøye mye, og så sakte forsøke å løpe litt om gangen. Og det har jeg gjort, i nærmest alle trapper jeg har gått, ved alle bussholdeplasser jeg har stått på, har jeg brukt anledningen til å tøye ut leggen. Og sakte men sikkert virker det som om beinet har kommet på plass igjen. Så når jeg endelig følte at jeg kunne løpe uten å bekymre meg om dette, så var det i og for seg bare halvannen måned igjenn til start.

Og da kom forkjølelsen… To svært viktige uker uten mulighet for å løpe i det hele tatt. Man kan vel ikke akkurat si at jeg var i noe spesielt godt humør i denne perioden. Når ting endelig så ut til å gå riktig vei, så ble det altså bråstans igjen.

Men jeg kom nå over dette også, og følte meg relativt klar når jeg møtte opp til start på søndag. De fleste turene jeg hadde fått løpt før start lå på omkring 11-15 km, med en 30 km tur som lengste. Mne jeg hadde i hvert fall en viss kontinuitet, så beina var vandt med å løpe. Om ikke så langt som et maraton er.

Nye sko har jeg fått handlet meg også, etter en langt betenkningstid om hva jeg skulle ha, og om jeg egentlig skulle skifte sko så kort før maraton. Men jeg bestemte meg for å forsøke meg på et par lettvekts/konkurransesko, og endte opp med Mizuo Wave Ronin 2 (flott navn skal det ha), og siden har jeg aldri sett meg tilbake. Så utrolig delige å løpe med, og de passer føttene mine helt perfekt. Og i tillegg så ser de ganske kule ut, i motsettning til de fleste andre løpeskoene jeg har sett.

Leave a Reply