Januar – kaldt.

Da var året 2011s første måned overstått, og til tross for en tidvis ganske bitende kulde så har det blitt noen kilometer. For å være mer nøyaktig har det blitt 106 km løping, og 27 km på ski. Dog har det vært preget av lav hastighet, og skiløpingen har vel vært preget av mer stabbing en løping. Men med tanke på hvor mange dager det har vært som har hatt en langt lavere temperatur enn jeg har som min «laveste» så er det ikke så ille. Jeg hæler ikke å løpe når det er kaldere enn minus 15, og det har det nemlig vært mye av i januar.

Jeg begynner å bli ganske lei av piggsko for å være ærlig. Det er møkk å løpe med, men det er bedre enn å ikke løpe eller å gå på trynet på isen. For is er det mye av i omegn nå. Is, med en god del grus og ujevnt underlag. Jeg kjenner det sliter i helt annen muskelatur enn den jeg er vant med; særlig muskelaturen rundt leggene får gjennomgå.

Så jeg drømmer om bar asfalt, og jevnt og forståelig underlag. Det skal virkelig bli deilig å få lagt piggskoene til side. Men selv om det akkurat nå står nesten 3 plussgrader på termometeres, så må jeg nok smøre meg litt mer med tålmodighetskrem. Og litt massasje av slitne ankler.

4 og en halv måned igjen til skogsmaraton.

februar 1, 2011 • Posted in: løping

Leave a Reply