Prosjekt: Sumpbåt

Fjorårets RC båt var en noe blandet suksess. Båten gikk bra den, men den tålte hverken saltvann eller noe særlig tang og tare i overflaten. Mang en gang kjørte båten seg fast, og den måtte dyttes løs fra omgivelsene. I tillegg var den kjøpt ferdig, noe jeg missliker sterkt. Så når den døde (fordi den ikke tåler saltvann, og fordi slike ting ikke kan repareres lenger) så bestemte jeg meg for at poden og jeg skal bygge hver vår båt som vi skal ha klare til sommeren. Etter litt rådslagning kom man frem til at det vi har lyst på er en sumpbåt. Ettersom den drives av en propell og ror i luften er det ikke noe som kan sette seg fast, den kan kjøres på vann, is, snø og endog gress, og de er lette å lage som et første prosjekt. Tanken er å lage noe som ligner denne:

Men med elektrodrift og trekkende propell, slik at vi kan bruke en del av flyutstyret vi har liggende. Størrelse rundt om 50 cm lang og noen og tyve centimeter bred. Så langt er det laget en enkel skisse, og jeg skal gå igang med å lage spanteverket ganske så snart.

Leave a Reply